La patru zile dupa ce a fost numit in functie, Constantin Grajdan, seful Inspectoratului de Stat in Constructii, a semnat o adresa prin care institutia se retrage ca parte civila din dosarul de coruptie al lui Adrian Nastase

Sursa : Hotnews.ro

Seful Inspectoratului de Stat in Constructii,  Constantin Adrian Balaban Grajdan, a semnat pe 22 mai (la patru zile dupa numire in functie) o adresa prin care inspectoraul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. Prin aceasta adresa, ISC practic renunta la recuperera sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA in rechizitoriu. Constantin Grajdan isi motiveaza decizia pe baza unui raport de expertiza contabila care a stabilit ca in dosarul Trofeul Calitatii nu s-a constatat nici un prejudiciu. Acest raport a fost administrat in instanta inca din 2011. Inspectoratul de Stat in Constructii s-a constituit parte civila inca din anul 2008, iar judecatorii care au judecat dosarul pe fond au constatat ca ISC s-a constituit ca parte civila si in faza de judecare a procesului.

Reamintim ca in acest dosar fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat pe fond la doi ani de inchisoare cu executare.

Inspectoratul de Stat in Constructii a depus miercuri, 23 mai, o adresa semnata de Constantin Adrian Balaban Grajdan (seful ISC) prin care instiinteaza instanta ca nu se constituie ca parte civila in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii. ISC spune ca nu s-a constituit in parte civila deoarece raportul de expertiza contabila nu ar fi constatat vreun prejudiciu pe care institutia sa fie nevoita sa-l recupereze.

  • Constantin Adrian Balaban Grajdan a mai detinut functia de sef al ISC in perioda martie – octombrie 2009 cand PSD se afla la guvernare alturi de PDL. Constantin Adrian Balaban Grajdan a fost numit in functie in martie 2009 de catre premierul Emil Boc care l-a demis apoi in octombrie 2009.
  • Cotidianul local Buna Ziua Iasi nota in 2010 ca Constantin Adrian Balaban Grajdan este un apropiat al lui Marian Vanghelie. Vezi aici detalii

Sursa: romanialibera.ro

Ce a însemnat „Trofeul Calităţii”

Potrivit DNA, în cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat pentru Construcţii (ISC), sub conducerea inculpatei Jianu Irina Paula, care a antrenat-o şi pe adjuncta sa Diana Gasparovici, a iniţiat organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calităţii în construcţii”. În realitate, spun procurorii, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Năstase.

Evenimentul a fost organizat ca urmare a exercitării de către inculpatul Năstase a influenţei si autorităţii decurgând din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) asupra inculpatei Irina Paula Jianu (persoană ce a fost numită în funcţia de inspector general în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii urmare a legăturilor apropiate cu persoane marcante din cadrul PSD), asupra inculpatului Bogdan Popovici (fost membru al CFSN şi apropiat al familiei Năstase), asupra inculpatei Ioana Marina Popovici (persoană care, împreună cu Popovici Bogdan controla un grup important de firme), asupra inculpatului Vasile Mihail Cristian, administrator al SC EUROGRAFICA SRL (societate care beneficiase de contracte importante cu PSD pentru tipărirea unor materiale electorale şi care avea legături cu persoane importante din cadrul PSD) precum şi asupra altor persoane.

Instanţa de fond a condamnat-o pe Irina Jianu la 7 ani de închisoare, pe Diana Gasparovici la 6 ani închisoare, pe Bogdan Popovici şi pe soţia sa Marina la câte 7 ani închisoare. Pe Cristian Mihail Vasile l-a condamnat tot la 7 ani de închisoare. (Cristi Ciupercă)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s