Un regim de ocupaţie, care dictează totul în societate

Sursa : Evz.ro

„Cei pe care îi putem schimba într-o oră, îi vom schimba într-o oră. PDL-iştii trebuie daţi afară până la ultimul”, declară Crin Antonescu, a cărui exaltare începe să mă ducă cu gândul la Horia Sima. Ce vrea să spună Antonescu? Circa 200-300 de oameni sunt schimbaţi în fiecare judeţ, plus câteva mii în ministere şi agenţii naţionale. 10.000-12.000 de oameni sunt numiţi politic la o populaţie de 15 ori mai mică decât a Statelor Unite. La asemenea proporţii, aceasta nu mai este o rotaţie benignă a cadrelor, ci un regim de ocupaţie, care dictează totul în societate. Nu descopăr acum fenomenul, dar diferenţa faţă de guvernarea PDL este asaltul asupra ultimei redute, Justiţia.

Sunt trei exemple apărute în primele zile ale Guvernului Ponta. În Constanţa, prefectul atacă în contencios administrativ un referendum absurd propus de candidatul USL la Primăria Mangalia. Victor Ponta îl ameninţă cu demiterea pe prefectul numit de numai trei zile. A doua zi dimineaţă, prefectul îşi retrage acţiunea în Justiţie, legea este terfelită şi Ponta îl iartă. O imixtiune gravă în actul Justiţiei. Tot în Republica lui Mazăre, primarul semnează două autorizaţii de construcţie dubioase pentru construirea unor turnuri. ISC Constanţa trimite o inspecţie, iar după trei zile directorul este demis şi înlocuit cu un om pus de Mazăre. La Bucureşti, Victor Ponta îl numeşte pe Grăjdan iar acesta intervine brutal într-un proces penal. 

Declaraţiile belicoase ale liderilor USL îmi dau frisoane. România se află sub supravegherea MCV, iar noii lideri ai naţiunii se cam joacă cu focul. Nu în relaţia cu organismele europene, ci în relaţia cu oamenii teferi la cap din această ţară şi care au dreptul la un viitor.

Citiţi mai mult: EDITORIALUL EVZ: Hai să desfiinţăm statul poliţienesc al lui Băsescu – Opinii EVZ > EVZ.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s