Distrugerea ICR – Un nou pas în războiul împotriva românilor

Guvernul Ponta continuă în mod susținut distrugerea a tot ce a însemnat standarde de excelență in educație în ultimii ani.

După epurarea Consiliului de Etică și înlocuirea tuturor specialiștilor de renume cu activiști PCR – PSD(Partidul Corupției Române – filiera PSDistă), se pregătește o nouă operațiune. Bănuiesc ca dupa ce ICR-ul va fi și el eliberat, PCR-știi își vor traduce pe banii noștri ceva mai mult Paunescu și ceva mai deloc Cărtărescu…

Și acum, articolul, în varianta integrală

Sursa: Hotnews.ro

Ordonanta de urgenta pregatita de guvernul Ponta intentioneaza sa treaca Institutul Cultural Roman in subordinea Senatului Romaniei, au precizat pentru HotNews mai multe surse. Presedintele ICR ar urma sa fie numit prin votul membrilor Senatului. Pana acum, presedintele ICR (in prezent H.R.Patapievici) a fost numit de catre presedintele Romaniei. Procedura actuala de desemnare a presedintelui ICR dateaza din 2003, in perioada guvernarii Nastase.

Ordonanta de urgenta ar pregati si modificarea componentei consiliului de conducere al ICR, ai carui membri ar urma sa fie desemnati dintre reprezentantii organizatiilor si uniunilor de artisti si scriitori dar si la propunerea Senatului Romaniei.

Activitatea din ultimii ani a Institutului Cultural Roman a fost apreciata la nivel european, H.R.Patapievici fiind ales la conducerea retelei institutelor culturale europene (EUNIC) a carei presedintie a detinut-o pana in 2011. EUNIC este un organism constituit la propunerea British Council din care fac parte cele mai prestigioase institute culturale europene (Institutul Cervantes, Institutul Francez, Goethe Institut, etc.).

Ultimul succes notabil al activitatii ICR este alegerea Romaniei ca invitata de onoare a Salonului International de Carte de la Paris, in 2013.

In ultimii doi ani, prin intermediul activitatilor ICR, Gheorghe Zamfir a cantat la Bruxelles, Tudor Gheorghe la Chisinau, iar ansamblul Raro a concertat la Carnegie Hall in New York si la Wigmore Hall in Londra. ICR Lisabona a gazduit o expozitie de icoane bizantine.

Prin programele ICR au fost tradusi zeci de autori romani (259 de titluri) printre care Mircea Cartarescu, Eugen Barbu, Filip Florian, Dan Lungu, Varujan Vosganian sau Alina Mungiu-Pippidi. In prezent ICR are deschise reprezentante in 17 orase din intreaga lume (la New York, Paris, Istanbul, Stockholm, Chisinau, Londra, Viena etc.).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s