S-a decis deja…ponta nu a plagiat

Sursa : hotnews.ro

„Ministrul Liviu Pop anuleaza configuratia actuala a CNATDCU, toti membri sunt concediati.

După schimbarea Consiliului National de Etică, cu oameni „garantați” Andronescu, condusă de un subaltern al acesteia, soarta plagiatului lui Victor Ponta se mutase la CNATDCU, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor, Certificatelor Universitare, condus de Marius Andruh, o somitate internațională în domeniul domniei sale.

Membrii Consiliului de Conducere sunt și ei somități recunoscute în știința, unii chiar  membri ai Academiei Române, fără afiliere politică: Ionel Haiduc, președintele Academiei Române, Mircea Miclea, Mircea Dumitru, rectorul Universității București, Lucian Pintilie, Viorel Barbu, Dragoș Ciuparu, Ioan Aurel Pop,  rectorul Universității Babeș Bolyai și alte personalități.

Acest CNATDCU urma să ia în discuție mâine, vineri,  plagiatul lui Victor Ponta. Și ce face Liviu Pop, ministrul Educației? În noaptea aceasta va adăuga încă 25 de membri, la cei 20, astfel încât cei veniti, garantați USL, vor avea majoritatea și vor bloca confirmarea plagiatului.

Știrea este confirmată chiar de Liviu Pop, pentru Evenimentul Zilei:

”Ar fi trebuit să facă un raport de activitate privind resursa umană, numărul controalelor făcute, propuneri de îmbunătățire a activității, etc. Însă nu am primit acest raport și, mai mult, de-a lungul timpului au fost foarte multe sesizări la adresa lor”, a precizat ministrul Pop pentru EVZ.

De asemenea, ministrul a spus că va cere mâine universităților să desemneze membri în noul Consiliu. Tot prin Ordin de Ministru el a majorat numărul membrilor acestui organism, de la 20 membri  la 45 de membri.

Astfel încât, la ședința de mâine, nu se va mai discuta plagiatul lui Victor Ponta, iar în viitor noua majoritate a Consiliului va face ce va dori Victor Ponta.

Decanul facultății de drept, Flaviu Baias, a demisionat din funcție ca protest pentru că restul conducerii facultății n-a fost de acord cu analizarea presupusului plagiat al lui Victor Ponta.”

Adevarul.ro

„Flavius Baias este unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în drept din România.

Conform CV-ului său, a obţinut titlul de doctor în drept „Summa cum laude, în 2001, la Universitatea din Bucureşti. A fost profesor invitat la Universitatea Paris I „Panthéon-Sorbonne” (1996), secretar de stat în Ministerul Justiţiei (1998-2000). Era decan al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bcureşti, din ianuarie 2008.”

Deci e clar…cine e cinstit în țara asta va fi „convins” să facă pași iar comisiile se vor umple de specialiști în cazane și în xeroxuri.

Concluzia o spun de acum – Ponta nu a plagiat, probabil că merită chiar și o a doua diplomă de recunoaștere a primei diplome.

Și cand te gândesti că, îintr-o țară civilizată, problema plagiatului acestui infractor se rezolva în 5 minute cu unul dintre sutele de progame de calculator disponibile online. Orice Universitate respectabilă din lumea Civilizata posedă un astfel de soft.

Dar suntem in Romania, țara în care premierul-infractor calca rânjind  în picioare statul de drept.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s